www.alander.nu Blue Sky

Nyheter 2006

18:e December 2006

Bildvisningen avslutad på WBK. Vi på Stockholmsbild har nu tagit ner våra bilder på restaurang WKB på Söder. Det är en trevlig erfarenhet för föreningen att ställa ut. Nu letar vi vidare efter nya utmaningar och platser där vi kan visa våra bilder! Jag har tagit några kortare turer med kajaken under det varma December, det är fint att paddla i centrala Stockholm när det knappt är några båtar alls ute. Skidplaneringen börjar falla så sakta på plats, nu hoppas jag att vintern kommer så att jag inte behöver oroa mig för snötillgången!

27:e November 2006

Höstaktiviteter !

Jag har spenderat en del tid på höstaktiviteter på sistone, det blev en fisketur med H och P i Lördags, kul att komma ut på en sedan länge uttänkt tur (jag köpte ny fiskelina för detta tillfälle för 1 1/2 år sedan). Vädret ska ju inte vara det bästa när man fiskar havsöring och det var det inte heller. Tyvärr fick vi inte någon fisk, inte ens ett hugg...

I Söndags gjorde jag en tur med kajaken, jag beskådade slottet (Drottningholm) och paddlade Kärsön runt. Kärsön runt verkar f.ö. vara en fin promenadrunda. Förra helgen hade jag födelsedagsfest, det första stora arrangemanget jag gjort på över ett år. Vi var 9 personer hemma hos mig och det blev blomkålssoppa till förrätt, potatisgratäng med kantarellsås och tjälknul till huvudrätt och till slutet år vi pannacotta med rårörda Björnbär. Sedan kaffe med avec, bildvisning och sedan var gästerna utslagna (och jag som hade laddat med mer chips och glögg och pepparkakor). Det blev lyckat!

Nu har jag tagit bort dagräknaren som visar hur många dagar jag varit ledig.

14:e November 2006

Dagarna rullar på, jag har haft ganska mycket att göra.

Jag trodde att en massa ledig tid skulle möjliggöra just det, en massa ledig tid.

Så har det inte blivit hittills, jag har haft fullt upp med lägenhetsrenoveringen, den börjar komma in på sin slutfas, men det finns alltid något litet att pyssla med, de första veckorna har jag jobbat 9-21 nästan varje dag här hemma! Dessutom har jag börjat med en del rätt normala inflyttningsaktiviteter, sätta upp lampor, ta fram köksbord mm. Det är förstås roligt att komma fullt ut på plats! I helgen hade jag besök vilket tvingade fram en rejäl urstädning av lägenheten. Det var en njutning att se den i det skick som man hela tiden sett framför sig i sin inre syn!

På friluftsfronten är det ganska lugnt, det blir en o annan löprunda, jag kollar just nu nya alternativa träningsformer eftersom jag inte kan träna på Ericssons anläggning längre. Jag håller förstås på att planera upp vinterns aktiviteter, men det går lite långsamt att få det på plats (det är lite trist att planera det mesta själv). Som det ser ut nu så kommer vinterns skidåkning bli en riktig jojo-resa genom alpernas länder!

3:e November 2006

Jag har nu varit ledig från Ericsson i tre dagar. Ganska kluvet känns det, jag går och tänker en hel del på gamla jobbet och hur det var där, saker man skulle göra ifall man vare där.

Hittils har jag inte hunnit börja känna att det är ensamt, men det kanske kommer framöver. Samtidigt är det ganska fullt med aktiviteter så då hinner jag inte fundera så mycket. I onsdags var det "Starta eget" seminarium, en föreläsningsserie som pågår under November och December. Det som jag spenderar mest tid på är lägenheten. "Progressen" är god, jag har fördel av att få besök nästa helg så då måste jag förstås vara klar. Jag kollar också internet en del för att planera upp en del turer till Vintern.

23:e Oktober 2006

FRAMSTEG !

Mitt kök har förvandlats från en uttorkad öken till en oas ! I mittan av April slog jag av vattnet och rev ut köket. I sex (6) månader har jag varit utan vatten i köket, med diskning i handfatet i badrummet som bästa alternativ. Idag var "Hacke" här och drog in vattnet och kopplade på avloppet. Kan ni tänka er den härliga känslan av att kunna spola vatten i köket? Inte? Prova att inte använda vattnet i köket under en endaste dag, det blir ganska dramatisk känsla. Prova det sedan i 6 månader ! Då kan ni förstå min känsla av att höra rinnande vatten från en FMM kran ner på en Franke diskbänk. Jag har redan hunnit köra diskmaskinen två gånger dessutom !

Otroligt !

16:e Oktober 2006

Jag och Henrietta tar en tur till Djurgårdskanalen och fotograferar några höstbilder.

15:e Oktober 2006

Jag har nu börjat packa upp lite grejer i skåpen från min oändliga samling av kartonger. Härligt att äntligen börja komma på plats!

14:e Oktober 2006

Uppdatering av webben!

Nu finns det en räknare som visar hur många dagar jag har kvar till jag slutar! Jag har också bytt bildhantering på huvudsidan, flyttat runt lite bilder mm. Hoppas ni gillar det !

10:e Oktober 2006

Mera Framsteg!

Nu har det rullat på på med Lägenhetsrenoverandet, läs mer under Extreme Home Makeover. Dessutom har jag och Stockholmsbild monterat bilder på Restaurang WKB på Söder. Gå gärna dit och njut av våra fina bilder, bla annat kan ni se Peter D vada i Rouhtesvagge i 50x70 förstoring!

Länk till WKB.

1:a Oktober 2006

Framsteg!

Det har nu blivit lite fart i lägenhetsrenoverandet igen! Nu är golvet i hallen lagt, golvet är påbörjat i vardagsrummet, diskmaskinen är på plats och på lördag kommer de och sätter upp kaklet i köket! Förra helgen var jag i Grängesberg och gick Gruvtrampen, en tradition för mig sedan många år, jag tror jag var 11 år när jag gick första gången och har gått varje år sedan dess. Några år har vi inte kunnat gå ordinarie trampen så då har vi ordnat eget helgen efter!

Dessutom var det Marknad i Grängesberg och det har jag inte varit på på många år, mycket beroende på att Gruvtrampen gått helgen efter. Se bilderna från turen hem till Grängesberg!

12:e September 2006

Flyttade i Söndags kajaken från Saltsjöbaden till den nya platsen hos Fridhemskanotisterna. Det känns riktigt bra med den nya platsen och den nya klubben. Fridhemskanotisterna har många aktiviteter, och många aktiviteter som är orienterat runt havskajakspaddling. Dessutom har de uthyrning vilket förenklar ifall man ska ut med någon som inte har kajak. Turen från Saltsjöbaden till Fridhem (Aspudden) blev lång, tuff och rolig. Bl.a. har jag nu slussat med kajak, det var häftigt och gick helt problemfritt, dessutom var det en milsten i mina erfarenheter i kajak. Många turister var det som såg mig när jag paddlade ut ur slussen vid Danvikstull eftersom en av sightseeing-båtarna just skulle in. Det hela blev en lång tur, 25-30 km, paddlat med en lunchpaus och några kortare pauser. Jag var helt slut när jag kom fram.

När det gäller köket så har jag gjort vissa framsteg, den beryktade bänkskivan är nu på plats och med hål som är lagom stort för diskbänken. Det blev riktigt snyggt! Önskar att jag hade mer tid att lägga på detta så att jag kan bli klar snart.

30:e Augusti 2006

Drömmde mardrömmar om att bänksskivan som ska komma blev levererad i fel färg! Vaknade vid 3 tiden av att jag var fruktansvärt arg och stod och skrek åt någon (i drömmen förstås), det visade sig vara köksleverantören. Har nu fått ytterligare ett nytt leveransbesked, på måndag ska den komma... Den som lever får se!

Sprang brolöpet i Lördags, det blev en spännande uppgörelse då jag slog Hasse på upploppet (hade sprungit nästan hela loppet 50 m bakom). Nåja straffet kom med detsamma, fick någon yrsel på kräftskivan efteråt... Jag har också gjort en uppdaterat informationen på Extreme home makeover sidan !

24:e Augusti 2006

Nu är det klart, alla papper är påskrivna. Ingen återvändo. Ett års semester ! ! !

No risk, no fun.

16:e Augusti 2006

En STOR dag. Ett STORT beslut.

Jag har slutat på Ericsson. Vi får hoppas allt går bra.

Vilket det förstås gör!

7:e Augusti 2006

Ännu en varm och skön sommarhelg har passerat. Man får passa på att njuta! Vi tog en bit mat på Medborgarplatsen på fredagskvällen. Jag handlade något till lägenheten på Lördags fm och tog en cykeltur från Ösmo till Nynäshamn tillsammans med Johan på Lördag em. På lördagskvällen åt vi sillmiddag vid Gröndalsbadet. På Söndagen blev det en tur i Kajaken, Baggensfjärden runt, sanslöst mycket båtar och vattenskotrar ute.

2:a Augusti 2006

Nu använder jag Sitemeter för att mäta antalet besökare på siten. Se längst ner på huvudsidan.

31:a Juli 2006

Bilder från Saltoloukta finns nu tillgängliga.

Utöver semestern i Sarek och Saltoloukta har jag hunnit med en tur till släkten i Dalarna, som jag åkte till Njupeskär med. Sedna blev det några dagars paddling i St Annas skärgård. Jag har lagt en del bilder under Sommar 2006. Det fina vädret har gjort att statusen på lägenheten i stort sett är som förut, det som hänt är att hallen är färdigmålad i tak och på väggar. Nu hoppas jag på sämre väder så att jag kan komma igång!

12:e Juli 2006

Jag har lagt till fler bilder och skrivit kommentarer till Sarekvandringen.

11:e Juli 2006

VÄRLSDKLASS ! ! !

Är just hemkommen från 2 veckor i fjällen, har haft det riktigt bra med fint väder, härlig vandring och och god mat.

Först gick vi i Sarek i 8 dagar, se bilderna. Det var jag, tillsammans med en kompis. Start vid Akkastugorna, sedan väster om Akka, topptur till Akkas stortopp (söderifrån över en något vansklig glaciär), sedan fortsatte vi i Rouhtesvagge till Smaila. Vidare förbi Biela och norr om Bierikjavre till bron över Guhkesvagge, söder om Nienndo, söder om videsnåren på Njiravboullda, genom den oländiga blockterrängen mot passet mellan Slugga och Vouvres och sedan rundade vi Rasek. Slutligen passerade vi Samebyn vi Pietsaure och avslutade vandringen i Saltoloukta.

I Saltoloukta var jag med på Stf:s arrangemang "Singel i Salto", jag hade förmånen(?) att få vara ensam kille i en grupp på 13 tjejer. De avslutande dagarna kontrasterar starkt mot ensamheten i Sarek. Det blev ett otroligt socialt arrangemang med mycket skratt, riktigt god mat (vi hade bra mat i Sarek också), fjällmassiven är förstås mer imponerande i Sarek än i närområdet vid Salto.

Nu när jag kom hem så vill jag nog sammanfatta läget i lägenheten med ett ord. KAOS. Kan inte påstå att jag är nöjd med målarjobbet. Snickeriet i köket hankar sig också bara långsamt framåt. Som lök på laxen hade någon glömt slå på kylen/frysen efter att temporärt stängt av den (målarna?). Är det någon som vet hur det luktar i en kyl där matvaror stått i 25 graders värme i ca två veckor?

Men ikväll har jag firat med färska jordgubbar att jag kunnat stoppa in de första grejerna i nya kylen ! Jag ska dessutom passa på att skriva att jag genomförde ett av mina drömmål att göra Haute Routen Chamonix-Zermatt i vintras. Fin tur hade och ett av de mer spännande momenten (?!) var väl att undvek en lavin med bara några minuters marginal. Tyvärr har jag inga digitala bilder från denna tur i dagsläget.

22:a Mars 2006

Är nu åter på webben efter två månaders uppehåll pga bredbandsflytt. Jag har också hunnit med en skidresa till Verbier och lagt upp bilderna, vi hade en helt otrolig vecka med mycket snö och offpist åkning. Vi gjorde en dagstur till Rosablanche med randonnee utrustning, en riktigt härlig dag.

6:e Februari 2006

Har nu kommit igång med lite renovering efter flytten. Köket blir en spännande resa, det finns verkligen en massa val. Tittar en del på Kvik kök som verkar väldigt prisvärt. Hinner med en del friluftsaktiviteter också, åkte skridskor på Mälaren i kylan i Söndags.

28:e Januari 2006

Nu har jag flyttat. Det gick riktigt smidigt, jag hann få ut allt, få in all sakerna (i sovrummet och köket, resten stoppades in i förrådet) och dessutom en nödvändig tur till återvinningscentralen. Tack alla som hjälpt till!

18:e Januari 2006

En riktigt "Trashing" dag i Projekt Extreme Home Makeover. Hade också en motgång också Läs mer på länken nere till vänster.

16:e Januari 2006

Har spenderat min första semesterdag på att renovera lägeneheten. Arbetet fortskrider enligt plan. Fysiskt jobbigt är det, axlarna får kämpa mycket när man jobbar i taket. Idag har jag burit upp 57 kvm golv, 26 paket a 15 kilo styck. Jag var helt slut. Tack till killen som var och städade i trappuppgången som hjälpte mig upp med fyra gipsskivor.

13:e Januari 2006

Det här var inte bara en bra dag ! Det var en utmärkt dag! Milsten 1 är passerad i projekt Extreme Home Makeover. Idag skrev vi kontrakt! Imorgon blir det första dagen i projekt lägenhetsrenovering. Mycket spacklande, målande och skruvande kommer det att bli!

9:e Januari 2006

Äntligen har Pendelstågsstationen i Årstaberg öppnat. Nu kan jag åka med SL på ca 30 minuter till jobbet.

8:e Januari 2006

Vi tog en skridskotur utanför Löfsta på Mälaren. Skönt att var ute och röra på sig! Vädret och isarna var ok.

7:e Januari 2006

Ny Webhosting. Ni ska förhoppningsvis inte märka någon skillnad!